Com preparem els plats per celíacs a l’Hotel Duran

2008

La Malaltia Celíaca afecta aproximadament a 1 de cada 100 persones i la pateixen individus genèticament predisposats. És una intolerància permanent al gluten, una proteïna que es troba en certs cereals com el blat, l’espelta, l’ordi, el sègol i la civada.

Es pot presentar a qualsevol edat, no només en nens sinó també en adults. És la malaltia crònica intestinal més freqüent al nostre medi.

La dieta sense gluten es basa en dues premisses fonamentals:

 • Eliminar tot producte que tingui com a ingredient blat, espelta, ordi, sègol i civada.

  • Eliminar qualsevol producte derivat d’aquests cereals: midó, farina, sèmola, pa, pasta alimentària, brioixeria i rebosteria.

 • A l’Hotel Duran elaborem i manipulem els aliments per al celíac, sempre separats de la resta. Normalment, preparem primer el menú sense gluten i després la resta.

 • No utilitzem els mateixos estris de cuina per elaborar productes amb gluten i productes sense gluten.

  · Disposem d’una zona per emmagatzemar exclusivament els aliments especials sense gluten.

 • Evitem els productes a granel així com aquells elaborats artesanalment on, al no estar prou etiquetats, no es puguin comprovar la llista d’ingredients.

 • Utilitzem productes de primeres marques i de prestigi reconegut que ens mereixen tota la confiança. Un fabricant pot emprar, segons els diferents països de distribució, diferents ingredients per a un producte que es comercialitza en tots ells sota la mateixa marca comercial. Consultem la llista d’aliments lliures de gluten que regularment actualitza l’Associació de Celíacs de Catalunya de la que l’Hotel Duran es troba associat. No totes les marques que es troben al mercat ofereixen les mateixes garanties.

 • No fem servir farines de blat de moro i/o arròs que no hagin estat elaborades especialment per a celíacs (podrien estar contaminades amb blat).

 • Fem servir una fregidora exclusivament per aliments sense gluten. Els aliments a la planxa, tenen un racó sempre net per la seva elaboració.

 • A més el nostre personal de cuina i restaurant ha rebut els curs de formació sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

 • El símbol internacional sense gluten que es troba en un 80% dels plats de la nostra carta, dels menús setmanals i del menú degustació, us indica que el plat s’ajusta al que estableix a aquests paràmetres.

Horari del restaurant: de dilluns a diumenge de 12:45 h a 16:00 h i de 20:30 h a 23 h. Us agrairem reserva al 972 50 12 50 o bé per correu electrònic a info@hotelduran.com

Amb aparcament gratuït per als clients del restaurant.

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]