El temps passa, però seguim tenint la mateixa cançó

2630

Perquè tots tenim UNA CANÇÓ, per a alguns desfasada o passada de moda i per a uns altres mítica i inoblidable, que en ocasions especials torna a la nostra memòria per alegrar-nos el dia. Encara que en certes ocasions els qui ens van alegrar el dia van ser els seus propis creadors, que van venir a visitar-nos, bé al restaurant o simplement van passar la nit al nostre Hotel, i ens van regalar alguna anècdota divertida. Molts han estat els artistes que han passat amb “Can Duran”, com molts ens coneixen, i per això anem a explicar una petita anècdota d’algun d’aquests genis.

Recordo amb afecte el dia que ens van visitar els mítics The Ramones. Tota una generació queda retratada en recordar algunes de les seves cançons. En la seva dedicatòria ens van obsequiar amb un dibuix molt tendre acompanyat per la paraula “PEACE” (pau).

Un altre personatge que recordo vivament és Paco de Lucía. Sempre estava tocant la guitarra, el deia que era “pa calentá les mans”. Aquesta nit va actuar en el Festival de Peralada,i els qui vam estar a l’hotel vam poder sentir la seva guitarra des de la seva habitació durant tota la tarda. De sobte els nostres passadissos es van il·luminar per aquell mag de la guitarra.

L’anècdota següent va ser amb el meu admirat Raimon. Recordo haver estat parlant sobre la pèrdua dels valors de la societat i… del temps. El curiós és que unes taules més endavant hi havia una senyora japonesa amb una roba tremendament cridanera. Era Yuko Shimizu, la creadora de la famosa Hello Kitty.

Per acabar aquest anecdotari d’il·lustres visitants que han passat pel nostre Restaurant i el nostre Hotel, vaig a desvetllar una dedicatòria del 5 de maig del 1954. La dedicatòria està signada amb un nom indesxifrable seguit de “Wagner Bayreuth”, que era el nom de l’espectacle que es va representar en 1955 a Barcelona i que es repetirà el setembre vinent d’aquest any 2012 en el Teatre Liceu de Barcelona.No tenim més informació i no hem pogut desxifrar el nom, pot ser que es tracti d’algun membre de la companyia, o de la família Wagner atès que molts han estat els que s’han dedicat a les arts escèniques. En fi, que seguirà sent una gran incògnita…

Familia Duran