Ja torna a ser aquí el Festival de Circ de Figueres!

1214

Torna el Festival de Circ Ciutat de Figueres un referent per al circ Europeu.

A finals dels any 70, el circ a àmbit espanyol va entrar en crisi: els espectacles de qualitat desapareixien i va passar de ser un entreteniment d’alt valor a simplement un divertiment exclusiu per als nens. Es va passar d’un circ intel·lectual, a un circ bàsic, còmic i d’espectacles que poc impressionaven als adults.

Durant tots aquests anys, són molts els que van intentar canviar la percepció infantil del circ perquè es tornés a considerar com un art. Després de passar per diverses ciutats, es va establir fa tres anys a Figueres el Festival Internacional de Circ que promou i difon l’art i la tradició que es va perdre als anys 70.

Cada any es duen a terme 24 representacions per a més de 30.000 espectadors, forjant-se com un referent i com a porta d’Europa per a aquells artistes nacionals que es presenten al mercat de circ europeu.

A més, aquest any les actuacions es representaran a la nova gran carpa del festival que se situa al Recinte Firal de Figueres i que dóna cabuda a 2.214 espectadors, amb una grada inclinada, amb visibilitat total sense columnes i la millor tecnologia de so i llum.

Des del segle XVIII, Figueres ha estat una ciutat referent per al circ gràcies a la seva situació geogràfica convertint-se en lloc de parada de moltes companyies estrangeres. Amb aquesta tercera edició tant la ciutat com el festival pretenen tenir més repercussió internacional situant-se com el segon festival de circ de màxima qualitat més important d’Europa, després del de Montecarlo.

Per a més informació: Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres

Foto de portada: Festival Internacional de Circ Ciutat de FigueresDuran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]