L’Empordà s’omple de festivals per a celebrar l’estiu

3267

L’oferta musical que trobem durant el juliol i l’agost a la zona empordanesa s’adapta a tots els públics. Aquesta època està farcida de festivals que se celebren en paratges a l’aire lliure o en indrets de gran valor arquitectònic.

Tot seguit fem un repàs a les cites que no us podeu perdre:

Festival Castell de Perelada (07 de juliol al 16 d’agost)

És un dels certàmens més reconeguts de l’Empordà. El conjunt medieval del Castell de Perelada i els seus jardins són l’escenari dels concerts. El festival aposta per l’excel·lència lírica i la dansa combinant nous creadors amb grans compositors i companyies.

Més informació: Festival Castell de Perelada

Castell_Perelada

Foto: dpotera


Festival de Cap Roig

(08-17 juliol)

Els concerts es realitzen a l’aire lliure, al vell mig d’un paratge natural de 17 hectàrees, a la vora del mar, i amb un dels jardins botànics més importants del Mediterrani. Manel, Rod Stewart y Kings of Convenience seran les veus més reconegudes d’aquesta edició. Rosario, Love of Lesbian i Antonio Orozco també hi actuaran.

Més informació: Festival de Cap Roig

Jardins_Cap_Roig

Foto: Jaume Meneses


Festival Torroella de Montgrí

(30 de Juliol al 19 d’agost)

Aposta clara per la veu, el piano i la música antiga. El certament té lloc al conjunt arquitectònic medieval del Casc Antic de Torroella. Entre els concerts d’enguany hi destquen l’aclamat director i flautista italià Giovanni Antonini i La Cappella Neapolitana Antonio Florio. A més, durant les mateixes dates tindrà lloc el Fringe: concerts gratuïts per a donar a conèixer els grans valors de les millors universitats, conservatoris i escoles de música europees del panorama actual.

Més informació: Festival Torroella de Montgrí

Torroella_de_Montgri

Foto: Toni Matés Urtós


Sons del món

(2 al 30 de juliol )

Combinar música amb viticultura. Sota aquesta premissa se celebra la vuitena edició d’aquest festival amb noms com la Noa o Macaco. El panorama musical català també hi és representat amb Manel, Sopa de Cabra o Marc Parrot. Aquest festival es reparteix en diversos escenaris com l’Espai de la Ciutadella de Roses, la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries i diversos cellers de l’Empordà. Durant les dates del festival s’organitzen tastos i menús confeccionats per restaurants d’aquestes poblacions.

Més informació: Sons del món

Sons_del_mon

Foto: Toni Matés Urtós


Festival Porta Ferrada

(15 de juliol al 20 d’agost)

Amb més de 50 edicions, es defineix com el festival de més tradició a Catalunya. Quatre escenaris situats a Sant Feliu de Guixols acullen tots els espectacles. El festival està obert a totes les disciplines artístiques, prova d’això és el seu cartell amb noms com Pat Metheny, la Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Estopa o Manel.

Més informació: Festival Porta Ferrada

Porta_FerradaFoto: Marc Puig Pérez


Jazzejada Vilamaniscle

(4 d’agost)

9a Jazzejada de Vilamaniscle. El Festival transforma un poble petit en un gran esdeveniment intim. Combinant Jazz i vi, el festival ret homenatge a una figura destacada del Jazz, aquest any Chet Baker.

Més informació: Jazzejada Vilamaniscle

JazzejadaFoto: Cartell del festival


Schubertiada de Vilabertran

(18 d’agost al 03 de setembre)

El festival recrea les reunions que Franz Schubert i els seus amics feien a l’Àustria de Metternich, una època on les llibertats fonamentals estaven prohibides al país. El certament aposta per concerts íntims per aprofundir en l’obra de Schubert però també en la música de cambra d’altres èpoques.

Més informació: Schubertiada de Vilabertran

Shubertiada_VilabertranFoto: Montse Poch


Festival Acústica

(01 al 04 de setembre)

Cinc escenaris entorn al Museu Dalí que serveixen com a aparador acústic de Catalunya. En aquesta edició passaran per Figueres, Albert Pla i Tortell Poltrona, Lluís Gavaldà i Trau. Dins d’aquest festival hi torbem l’Acustiqueta, una sèrie de concerts i espectacles adreçats a un públic familiar i totalment gratuïts.

Més informació: Festival Acústica

FEstival_AcusticaFoto: Marc Puig Pérez


Durant l’estiu tenim altres festivals com el Jazz Festival de l’Estartit amb noms com Martirio i The Gramophone AllStarts. Si ens agrada el jazz, podem acostar-nos a les Nits de Jazz de Platja d’Aro on aquest estil musical es combina amb swing, gospel, ragtime… A més, cada divendres des de mitjans de juliol fins a finals d’agost, al Festival de Begur podrem gaudir de concerts de diversos estils.

Foto de portada:

Marc Puig Pérez

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]