Refrescar-se a l’estiu a l’Empordà

2279

Durant la temporada d’estiu les activitats a l’aire lliure es multipliquen. N’hi ha per a tot tipus de públic, però la majoria d’elles tenen un element comú: gaudir de l’aigua. A l’Empordà l’oferta aquàtica és àmplia i permet conèixer la zona des de diferents punts de vista per no deixar escapar cap racó. Us deixem algunes propostes per a descobrir aquest petit paradís del nord de Catalunya.

Si sempre us ha apassionat navegar en un veler o voleu provar l’experiència, teniu rutes per triar i remenar. Podeu llogar una embarcació amb patró o anar per lliure i visitar indrets només accessibles des del mar. Les excursions poden ser d’un dia o allargar-se durant tot el cap de setmana. Visitar el Cap de Creus, les Illes Medes, Cadaqués i, fins i tot, arribar fins a S’Agaró tot escoltant la remor del mar. Si el que voleu es aprendre a navegar, hi ha clubs nàutics de la zona que organitzen cursos de diferents nivells.

Club Nàutic Port de la Selva
Club Nàutic Llançà
Escola Fluvià Gola
Club Nàutic l’Escala

El caiac és el mitjà ideal per a arribar als racons empordanesos de més difícil accés. A cop de rem, podem endinsar-nos a les coves més amagades o anar recorrent els penya-segats que perfilen la costa. També existeixen cursos de diferents nivells i rutes organitzades. Algunes de les més màgiques són les nocturnes i les que permeten veure la sortida del sol des de l’aigua. Si aneu en família, us recomanem una ruta de 4 kilòmetres entre la cala Montjoi i cala Pedrosa.

Ruta cala Montjoi i cala Pedrosa

Descobrir l’Empordà també és endinsar-se al seu fons marí. La gran riquesa animal i vegetal de les seves aigües té com a paradís natural les Illes Medes. Declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un referent per als amants de les activitats subaquàtiques. Durant tot l’estiu es poden fer cursos i propostes relacionades amb el submarinisme, l’snorkel i el seawatching a diferents indrets de la zona. A les Illes Medes també hi ha la possibilitat de realitzar un curs de fotografia submarina.

Curs de fotografia submarina

Si el que us agrada són les emocions fortes, el flyboard és la vostra opció. Aquesta activitat és relativament nova però està tenint un gran èxit. Consisteix en fixar-se els peus sobre una taula amb dos potents sortidors d’aigua que permeten enlairar-se i fer tot tipus de piruetes. El flyboard es practica prop de les platges com Empuriabrava i Roses. En cas de no ser tan atrevits, el padelsurf ens permetrà gaudir d’un tranquil passeig sobre una petita taula de surf que s’impulsa a través d’un rem.

A banda d’aquest tipus d’activitats, a l’Empordà s’hi poden trobar altres tipus de propostes com rutes de senderisme o visites culturals. Us animem a apropar-vos i gaudir d’un cap de setmana a la Costa Brava! Recordeu que teniu l’Hotel Duran a la vostra disposició. Us esperem!

Foto de portada: Les Haines

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]