Ruta de primavera

1549

Per a tots aquells que us agrada gaudir de la primavera a l’aire lliure, estar en contacte amb la natura i descobrir petits racons i pobles, us proposem una ruta d’un dia. Des de l’Hotel Duran el tram és senzill, la dificultat és baixa i és perfecta per gaudir d’un dia solejat amb la millor companyia.

La ruta es pot realitzar per trams que són fàcils de seguir i estan ben senyalitzats, tant a peu, com en bicicleta o en cotxe. A més, té un trajecte entretingut: passa per camins, camps de cultius, boscos, zones rurals, rius, vegetació fluvial… Molta varietat paisatgística i molt a prop de la ciutat!

 

Figueres

Es comença la ruta a l’Hotel Duran en direcció cap a Santa Llogaia d’Àlguema.

Ruta Figueres – Santa Llogaia d’Àlguema

Santa Llogaia d’Àlguema

Seguint el camí, es troba aquest poble on es pot veure la riera d’Àlguema, l’església de Santa Llogaia i casetes rurals.
Es reprèn el camí cap a Borrassà.

Ruta Santa Llogaia d’Àlguema – Borrassà

4897579637_84f530fe1b_o_rodes2 Foto: Paul Moore

Borrassà

En aquest poble destaquen l’església de Sant Andreu de Borrassà del segle XVII, i Cal Batllé, una casa pairal de les cases més riques del s. XVIII i XIX. Després de recórrer els seus carrerons es continua el camí en direcció a Creixell. Aquest tram el podem realitzar caminant ja que els pobles estan molt aprop.

Ruta Borrassà – Creixell

4897579637_84f530fe1b_o_rodes2 Foto: Anna Reixach

Creixell

És un petit poble que pertany a Borrassà i està format majoritàriament per cases del segle XVII al XIX. A més, l’església de Santa Maria de Creixell és una petita construcció del segle XVIII que va aprofitar les parets de l’antic castell del Creixell, un dels més importants de la zona defensiva del comptat de Besalú.

Ruta Creixell – Pontós

Pontós

Un poble tranquil i amb molt d’encant on la majoria de les cases són dels segles XVI i XVIII. A més, l’església de Sant Martí de Pontós conserva alguns elements d’un temple romànic anterior.

Ruta Pontós – Bàscara

4897579637_84f530fe1b_o_rodes2 Foto: Miquel Bohigas Costabella

Bàscara

Cada diumenge a Bàscara hi ha mercat setmanal a la plaça Major. El poble? Cases de pedra, carrerons estrets, muralles… L’ajuntament té un petit museu on podem trobar utensilis singulars i, des de l’església parroquial, podem veure unes bones vistes del riu Fluvià.

4897579637_84f530fe1b_o_rodes2 Foto: Calafellvalo

Foto de portada:

Anna Reixach

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]