Ruta en família per l’Alt Empordà

6223


Veure la ruta Figueres – Aiguamolls de l’Empordà – Ruïnes d’Empúries en un mapa més gran

Aiguamolls de l’Empordà

a 14,6 quilòmetres de Figueres

Aiguamolls de l'Empordà Iniciem la ruta sortint de Figueres en direcció als Aiguamolls de l’Empordà. Un cop allà, us proposem una caminada d’una hora i tres quarts que dóna tota la volta als aiguamolls. Compta amb un recorregut total de 8,1 quilòmetres però està senyalitzada i indicada per a tota la família, ja que no té cap tipus de desnivell. Us recomanem que agafeu uns binocles o llogar-los al centre d’informació per veure tota la fauna d’aquest ric indret. Per assegurar-vos la vista d’ocells us aconsellem començar la ruta de bon matí. Recordeu que entre l’1 d’abril i el 15 de juny la platja està tancada i no es pot fer el recorregut sencer perquè les aus estan nidificant.

També podeu ampliar la ruta i fer-la en cotxe. Es tracta d’un itinerari de 25 quilòmetres que recorre els Aiguamolls de l’Empordà, Empuriablava, Castelló d’Empúries i diversos estanys de la zona.

Què visitar a la zona: Alguns punts d’interès són Castelló d’Empúries (la seva església i els antics rentadors públics), Pedret i Marzà (església de Sant Esteve de Pedret), i Pau.


Figueres

Punt de partida

Castell de Sant Ferran Tornem a Figueres per dinar o per passar la nit, recordeu provar el nostre menú setmanal! i allotjar-vos a l’Hotel Duran. Seguint amb les visites culturals, podeu visitar el Castell de Sant Ferran que està considerat com la fortalesa abaluartada més gran d’Europa i declarat Bé d’Interès Cultural, catalogat com a Monument Històric Artístic. És un lloc ideal per a tota la família, els petits s’ho passaran d’allò més bé endintsant-se en l’interior del castell en barca mentre els grans recorren en 4×4 l’exterior del recinte.

Què veure: Castell de Sant Ferran.

Podeu dinar o passar la nit a Figueres. Si opteu per fer la ruta en un sol dia recomanem dinar en algun dels restaurants que trobareu a Sant Martí d’Empúries, Roses o l’Escala.


Ruïnes d’Empúries

a 26 quilòmetres de Figueres

visite-empuries Posarem el punt final d’aquesta ruta a les Ruïnes d’Empúries, lloc emblemàtic que conserva un jaciment excepcional on conviuen restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana. L’Escala, a tocar d’aquest espai, està reconeguda per la UNESCO com una de les badies més boniques del món. Per fer la visita a les ruïnes necessitareu entre una hora i mitja i dues hores, calçat adequat i protecció per al sol. Un petit museu mostra una selecció dels objectes trobats durant les excavacions, testimonis de la vida a la ciutat: joguines infantils, joies i estris personals i domèstics, pintures…

Què veure: Sant Martí d’Empúries, un petit poble medieval amb vistes a la badia que va ser testimoni de l’arribada dels primers mercaders grecs

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com