servidor segur
 

L’Alt Empordà


Situat entre els Pirineus i la Mar Mediterrània, l’Alt Empordà és una regió de gran bellesa paisatgística. És precisament la sinergia entre mar, muntanya i altres trets com el vent del nord, anomenat Tramuntana, el que ha marcat la història i la cultura de la regió amb una tradició mil·lenària.

Dòlmens i menhirs a la zona de l’Albera i el Cap de Creus, ruïnes grecoromanes d’Empúries, la majestuosa Ciutadella de Roses, esglésies romàniques, el monestir de Vilabertran o el de Sant Pere de Rodes, la Catedral d’estil gòtic de Castelló d’Empúries o edificis modernistes de Figueres, no són més que alguns exemples de l’oferta turística que ens ofereix la regió.

Alt Empordà

Sense oblidar que és la terra d’un dels artistes més importants del segle XX, Salvador Dalí.

També mereix menció especial el paisatge empordanès, com el Parc dels Aiguamolls de l’Empordà o el Cap de Creus, així com una gastronomia característica que combina mar i muntanya i que ha estat representada a tot el món per un altre personatge il·lustre, el cuiner i artista Ferràn Adrià, propietari del famós restaurant El Bulli, ara convertit en fundació, situada a la coneguda cala Montjoi.