Restaurant Duran - El celler
 

El Celler

Els orígens de El Celler de Ca la Teta es remunten als inicis del s.XIX, tot i que no va ser fins les primeres dècades del s.XX quan es va condicionar com a restaurant amb l'adquisició de l'Hotel Comerç. El Celler de Ca la Teta és l'embrió del nostre restaurant, un racó íntim que encara conserva tota la seva esplendor.

El Celler és un racó ple d'històries i anècdotes. Des del primer quart del segle dinou, la casa era una coneguda fonda de la localitat, que servia menjar i donava allotjament, a més de ser una parada de tartanes cap a Banyoles i Olot. Hi ha documents que daten del 1865 que ja parlen d'un Hostal anomenat Ca la Teta.

2013_06_hotel duran_el celler_DSC_5613

El Celler de Ca la Teta també ha estat molt freqüentat per personatges il·lustres, però potser el més conegut fou Salvador Dalí, el qual va fer del restaurant el seu punt de trobada a Figueres. No en va el seu racó preferit, El Celler de Ca la Teta, forma part del circuit turístic per Figueres on es mostren els llocs que el pintor freqüentava.

Quatre generacions s'amaguen en aquest racó del Hotel, entrar-hi és recular en el temps i compartir l'espai amb un bocí d'història del segle XX. Josep Pla, Salvador Dalí, Josep Maria de Segarra, Camilo José Cela, James Mason, Maurice Chevalier, Charles Trenet, Josep Tarradellas i molts més han compartit bones estones en el nostre celler i el seu record hi serà sempre present. (Hotel Duran)