54 anys del primer Sopar Homenatge a l’Hotel Duran en honor de Salvador Dalí

5929

El 12 d’agost de 1961 va ser una data molt especial en la relació de Salvador Dalí amb Figueres. Tenia 57 anys i Figueres va decidir retre-li un homenatge.

Entre altres actes va haver-hi una corrida de braus. Una corrida de braus que també va ser surrealista doncs Marcel Duchamp, Tinguely i Ncky de Saint Phalle hi col•laboren lidiant un enorme brau de guix que escup focs artificials (esculpit per aquests artistes). Al vespre, després del descobriment d’una placa a la façana de la casa on Dalí va néixer, al carrer Monturiol, i d’una multitudinària recepció a l’Ajuntament de Figueres (on va rebre la Fulla de Figuera de Plata de la ciutat), va arribar el moment culminant del dia: enmig de les ruïnes carbonitzades del Teatre Principal, Dalí va anunciar la creació del seu Teatre-Museu.

Poc després, començava el Sopar Homenatge a l’Hotel Duran i el detall d’aquest menú, així com tota la carta especial que es va realitzar la podeu veure a la zona del Bar del nostre establiment.

Però la data va ser reconeguda mundialment per un altre fet: aquella nit es va construir el mur que va separar durant 28 anys la ciutat de Berlín en dos.

Horari del restaurant: de dilluns a diumenge de 12:45 h a 16:00 h i de 20:30 h a 23 h. Us agrairem reserva al 972 50 12 50 o bé per correu electrònic a info@hotelduran.com.

Amb aparcament gratuït per als clients del restaurant.

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com
[:]