Es compleixen 48 anys de quan Dalí va portar un elefant a l’Hotel Duran.

10899

Una de les anècdotes més conegudes dels sopars que oferia Salvador Dalí al restaurant de l’Hotel Duran, acaba de fer 48 anys: el sopar que la companyia aèria Air-Índia va oferir a Salvador Dalí, el 22 de setembre de 1967 i que va ser precedida d’un inesperat regal: un elefant procedent de l’Índia, per agrair-li la seva col·laboració en una acció publicitària, concretament en el disseny d’un cendrer. El mestre els havia explicat la seva fascinació pel pas del general cartaginès Anníbal i el seu exèrcit pels Pirineus, i Air-Índia va decidir regalar-li un elefant originari de l’Índia.

Dalí desfilava pels carrers de Figueres amb un paquiderm d’onze mesos d’edat, d’aproximadament un metre i vint centímetres, i uns 250 quilos de pes. Tot i que l’elefantí es deia Surus, ell el va batejar com “l’elefant dels nens de Figueres”. Després d’un passeig per la ciutat, Dalí, Gala i la resta de la comitiva van dinar a l’Hotel Duran i, per descomptat, amb l’elefant.

Per a aquella ocasió es va preparar un menú de:

Meló amb pernil de Maçanet de Cabrenys

Peix i marisc de Portlligat

Xai de Can Xicu amb rovellons del Pirineu

Muntanyeta en flames

Cafè

***

Cigars

Perelada Blanc

Perelada Negre

Champan de Perelada

Durant el dinar Dalí va deixar l’elefant a càrrec nostre. Per descomptat, mai ens havien sol·licitat res igual ni tampoc coneixíem les necessitats que un elefant nadó podia tenir. Encara que l’animal va romandre mans i deixant-se acaronar a l’interior del bar mentre se celebrava l’àpat, plantejava responsabilitats inesperades: per exemple haver d’anar a buscar a corre-cuita, caixes de fruita extra per la seva manutenció.

Les fotos i la carta es troben exposades al Celler de Ca la Teta, i tothom està convidat a venir-les a veure!

Horari del restaurant: de dilluns a diumenge de 12:45 h a 16 h i de 20:30 h a 23 h. Us agrairem reserva al 972 50 12 50 o bé per correu electrònic a info@hotelduran.com

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com
www.restaurantduran.com[:]