Cadaqués

Figueres i l’Alt Empordà a l’estiu

2288

Per tots aquells indecisos que encara no sabeu què fer durant les vostres vacances o en una curta escapada, no us ho heu de pensar més. Tant si veniu amb parella, amics o tota la família, l’Alt Empordà us ho pot oferir tot. Els seus paisatges, les seves gents i una gastronomia de qualitat inigualable fan d’aquesta comarca una de les populars de tota la península.

Si no heu estat mai a Figueres, ara és el moment. Aquesta ciutat, capital de l’Alt Empordà, no us deixarà pas indiferents. Figueres transmet moltes sensacions i això es pot sentir a cada plaça, on l’artista Salvador Dalí va tenir una de les seves residències, la qual l’inspirava per crear el surrealisme que l’ha fet tant carismàtic. És per això que el Teatre Museu Dalí, és quasi una parada obligada. El mateix Ajuntament, organitza per a juliol i agost tot un seguit d’activitats diàries que fa que la ciutat sempre estigui en moviment. Aquestes propostes estan dirigides a públics de totes les edats i gustos així com tot tipus d’arts escèniques: des de trobades de sardanes els divendres, el millor cinema a la fresca o bé concerts diversos. Aquest recull d’activitats s’aplega sota el paraigua de “Figueres a la fresca”. Podeu veure la seva extensa agenda al següent enllaç.

Cinema a la fresca
Figueres a la fresca Foto de: Is That Place

És estiu, fa calor i tots volem submergir-nos sota l’aigua clara i fresca. Al litoral de l’Alt Empordà hi ha una gran diversitat de platges i cales: des de platges quilomètriques perfectes per a grans famílies com petites cales, amagades i envoltades de roques ideals per explorar el fons marí, com serien les platges de Portbou, Cadaquès o Llançà. Si preferiu platges més sorrenques, Roses o l’Escala són idònies per a vosaltres. Busqueu aquí la platja que més s’adapti a les vostres necessitats.

Cadaqués
Platges i cales. Foto de: Luciti

Enologia i gastronomia van agafades de la mà. Aquest territori ha sigut la mare dels millors vins i els millors cuiners, no sabem si són els seus paratges o l’esperit dalinià que han inspirat a personatges com els germans Adrià i el propi Restaurant Duran (on Dalí va fer d’aquest el seu punt de trobada) han situat l’Empordà en el mapa mundial com a destí gastronòmic de referència. Productes tan típics com la ceba de Figueres, els “brunyols” o els taps, estan dins de tota una àmplia gamma de productes de la terra d’una qualitat inigualable.

Duran Restaurant

També us recomanem especialment perdre’s per les seves vinyes, aprendre i descobrir d’on surten aquestes obres d’art de forma líquida que ens fan evadir-nos de tot i gaudir totalment de l’entorn.

vi
Ruta de vins Foto de: Joan Sorolla[:]