Homenatge a l’Aigua de Vilajuïga des de l’Hotel Duran

9204

A principis d’abril ens assabentem de la notícia del tancament de la històrica empresa Aigües de Vilajuïga, distribuïdora de l’aigua embotellada del mateix nom. L’empresa ja no distribueix els seus productes i durant aquest mes d’abril es dedicaran a recollir els envasos. L’embotelladora de l’aigua de Vilajuïga tanca després de 113 anys d’activitat.

La deu de l’Aigua de Vilajuïga neix al peu de la Serra de la Verdera que forma part del massís del Cap de Creus. La font i la indústria estan situats al bell mig de la població de Vilajuïga. L’empresa va ser fundada l’any 1904, per sis famílies empordaneses. Les seves aigües van ser declarades minero-medicinals i d’utilitat pública per Real Ordre de 15 de juliol 1904.

El tancament de l’empresa Aigües de Vilajuïga deixa el poble i la comarca, l’Alt Empordà, sense un referent. Feia més de cent anys que embotellaven aigua mineral amb gas i ni els treballadors ni els veïns se’n saben avenir.

Per aquest mes de març 2017 tenen prevists 4 tallers de tast ben interessants per a tots aquells que gaudiu dels moments al voltant d’una copa de vi:

El tancament de l’empresa Aigües de Vilajuïga deixa el poble i la comarca, l’Alt Empordà, sense un referent. Feia més de cent anys que embotellaven aigua mineral amb gas i ni els treballadors ni els veïns se’n saben avenir.

Es tracta d’una aigua, per a molts, imprescindible. Des de l’ Hotel Duran ens sap molt de greu que una aigua tan especial, deixi d’existir. Molts records dels alt-empordanesos es troben lligats a aquesta aigua, un autèntic producte quilòmetre zero i 100% biodinàmica que, malgrat internet, Instagram i les noves tecnologies, seguia sent força desconeguda fora de la nostra comarca. S’hauria de protegir com succeeix amb altres productes de l’Empordà, parlem de la ceba de Figueres, l’arròs de Pals, la botifarra dolça, els brunyols, la gamba de Palamós, la Poma de relleno de Vilabertran, el recuit de Fonteta i l’Aigua de Vilajuïga.

L’ Aigua de Vilajuïga ha estat present a la carta del restaurant de l’ Hotel Duran des que van començar a servir-la en el 1904. Molt més tard, va ser la preferida de Salvador Dalí. Ell, com molts altres, consideraven tota una declaració de propòsits, d’hospitalitat i de celebració, que a la taula del restaurant, els hi servissin Aigua de Vilajuïga.

Al restaurant la tindrem disponible fins a exhaurir existències i, evidentment, ens en guardarem una caixa pel record d’aquest tros de patrimoni líquid empordanès que, sens dubte, ens complauria molt tornar-la a tenir aviat a la carta.

 

Horari del restaurant: de dilluns a diumenge de 12:45h a 16h i de 20:30h a 23h i us agrairem reserva al 972 50 12 50 o bé per correu electrònic a info@hotelduran.com

L’Hotel Duran disposa d’aparcament gratuït per als clients del restaurant.

Duran Hotel & Restaurant
www.hotelduran.com[:]