Plans per a un cap de setmana a l’Alt Empordà

23594

L’Alt Empordà és, sense cap mena de dubte, una de les zones més autèntiques. Situada entre els Pirineus i el mar Mediterrani, aquesta comarca gaudeix d’una bellesa paisatgística variada, vinyes, marenys, costes escarpades i un vent molt característic: la tramuntana. Al fantàstic paisatge s’afegeix la qualitat gastronòmica de la zona. Els productes de mar i muntanya i la seva gran tradició culinària fan de la gastronomia de l’Alt Empordà una forma d’expressió de la història, la cultura i la personalitat de la comarca, amb la Cuina del Vent com a màxim exponent gastronòmic.

Situada al centre de la comarca i capital de l’Alt Empordà, Figueres és una de les localitats més interessants de la zona i és, a més, bressol de Salvador Dalí i lloc on es troba el nostre Hotel Durán. Si estàs pensant visitar l’Alt Empordà a la tardor, t’expliquem quins són els millors plans per a un cap de setmana a l’Alt Empordà.

Fer la Ruta del Triangle Dalinià (Figueres, Púbol i PortLligat)

I no podíem començar sense fer referència, precisament, al més il·lustre dels nostres veïns i a la coneguda com a Ruta del Triangle Dalinià. Aquesta ruta deu el seu nom a la figura geomètrica que es trobaria sobre el mapa de Catalunya si tracem una línia imaginaria entre els municipis de Púbol, Portlligat i Figueres. A través del seu recorregut (uns 40km2), aquestes tres localitats ens expliquen la trajectòria de Dalí a través dels seus museus, els paisatges, l’arquitectura, l’orografia, les llegendes o la gastronomia.

Una bona idea és començar la nostra ruta visitant el Teatre-Museu Dalí de Figueres, inaugurat el 1974, s’erigeix sobre les restes de l’antic Teatre Municipal de Figueres i és considerat com la darrera gran obra de Salvador Dalí. Continuem el nostre camí direcció Port Lligat, on es troba l’actual Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, única casa estable de Dalí i on l’artista va viure i va treballar de manera habitual fins a l’any 1982. Aquest any, després de la mort de Gala, va decidir traslladar-se al Castell Gala Dalí de Púbol, última parada d’aquesta ruta daliniana. Un lloc misteriós, auster i sobri però ple de gran bellesa i amb un únic objectiu: crear un lloc adequat per al descans i el refugi de Gala.

Escapades en família pel Camí de Ronda

Els Camins de Ronda inclouen diversos itineraris a través del litoral de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou. Aquests històrics camins, creats per a comunicar les diferents poblacions, platges i cales del litoral, va ser utilitzat principalment per al control del contraban per part de les autoritats estatals. Precisament d’aquí ve el seu nom, ja que aquestes realitzaven “la ronda” per a controlar totes aquestes activitats il·legals.

En l’actualitat, el Camí de Ronda és conegut per les seves fabuloses vistes del litoral, on el blau de la mar es combina a la perfecció amb el verd dels pins. Aquí podem trobar rutes en família pel Camí de Ronda de diferent dificultat.

Gastronomia de l’Alt Empordà: la Cuina del Vent

Ja us explicàvem una altra de les virtuts més importants de l’Alt Empordà. Parlar de la gastronomia de l’Alt Empordà és haerlo de la Cuina del Vent, una forma d’expressió de la cultura, la història i la personalitat de la comarca i del “mar-i-muntanya”. Al restaurant d’Hotel Duran a Figueres podràs degustar i gaudir d’aquesta Cuina del Vent. La nostra oferta gastronòmica inclou plats del receptari tradicional barrejats amb propostes modernes i sorprenents.

Com arribar a Figueres des de Barcelona

Existeixen diverses maneres d’arribar a Figueres des de Barcelona:  si decideixes venir amb cotxe, l’opció més ràpida és agafar l’AP-7 (uns 141 quilòmetres). I si hi vens en transport públic, una opció molt recomanable és fer-ho amb tren: existeixen fins a 21 trens directes des de Barcelona a Figueres, a més de trens de mitjana distància.

Si estàs pensant plans per a un cap de setmana en l’Alt Empordà i busques allotjament a Figueres, Hotel Duran és la teva opció perfecta.