Plans per a una escapada de cap de setmana a Figueres

15541

La tardor es va instal·lant a poc a poc a Figueres. La nostra ciutat se situa just al centre de l’Alt Empordà, sent capital cultural i turística d’aquesta i, per tant, una de les localitats amb més punts d’interés i un llegat cultural molt interessant marcat, com no podia ser d’altra manera, per l’inigualable Salvador Dalí.

La seva proximitat amb Barcelona fan de Figueres un destí perfecte per descobrir sol o en companyia. Si estàs pensant visitar-nos, en aquest post et diem els millors plans per a una escapada de cap de setmana a Figueres.

Què veure a Figueres: museus

La interessant oferta cultural a Figueres inclou la visita als diferents museus amb els quals compta la localitat.

  • Teatre-Museu Dalí

Inaugurat a l’any 1974 i construït sobre les restes de l’antic Teatre Municipal, aquest museu és considerat la gran última obra de l’artista i l’objecte surrealista més gran del món. L’edifici alberga una gran quantitat d’obres que descriuen el recorregut de l’artista, des de les seves primeres experiències artístiques i creacions dins del surrealisme fins a les obres que va realitzar durant l’última etapa de la seva vida. Unes 1500 en total.

Destaquen també obres realitzades per l’artista amb l’objectiu de ser exposades de manera permanent: la sala Mae West, la sala Palau del Vent, el Monument a Francesc Pujols, el Cadillac plujós i, com no, la Torre Gorgot o Torre Galatea.

  • Museu de l’Empordà

Creat a l’any 1946, el Museu de l’Empordà conserva una de les col·leccions d’art més destacades de la comarca. El museu inclou diferents col·leccions d’arqueologia, escultura medieval, pintura barroca i art empordanés, a més de diferents exposicions temporals i activitats dirigides a la conservació i difusió del patrimoni cultural local i comarcal.

  • Museu del Joguet de Catalunya

Inaugurat a l’any 1982, el museu compta amb més de 4000 peces dedicades al joguet: zootrops, mecanos, teatrines, figures de cartó, baldufes, avions, cotxes, titelles, ninots, patinets i molt més. Un paradís per als nostàlgics que ens trasllada a la nostra infància.

Què fer a Figueres: museus

A més de l’oferta cultural de museus, Figueres compta amb diferents punts d’interés als seus carrers, molt a prop tots ells del nostre hotel Duran.

  • Descobrir el centre històric de Figueres

Situat al centre de la localitat, el centre històric de Figueres conserva restes de l’antiga muralla medieval. Dins del barri antic i el centre trobem, a més, diferents edificis històrics (com la Casa de Salvador Dalí, al Carrer Monturiol, o el Casino Menestral).

  • Passejar per les seves places i per la Rambla

Cor de la capital de l’Alt Empordà, la Rambla de Figueres és un conjunt monumental inclòs dins del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Passejar per la Rambla és omplir-se de la vida de la ciutat, tractant-se d’una via bastant animada i concorreguda. Allà trobem diferents edificis d’estil modernista, com a Casa Puig, Soler, Casa Salleras, Casa Cusí, o altres d’estil neoclàssic (Casa Polideseia, Casa del Cafè Progrés o Casa Bonaterra).

I de les places, algunes de les més emblemàtiques són la Plaça del Gra, lloc designat des de principis del segle XIX per a les botigues del mercat; la Plaça del Escorxador (on trobem l’oficina de Turisme); o la Plaça de les Patates.

Destaca també l’Església de Sant Pere, construcció d’estil romànic a l’origen però reedificada en estil gòtic (segle XIV).

  • Visitar el Castell de Sant Ferran

Declarada Ben Cultural d’Interés Nacional, la fortalesa del castell de Sant Ferran és el monument de dimensions més grans de Catalunya i la fortalesa d’època moderna més gran d’Europa.

Existeixen diferents visites guiades per a tots aquells que vulguin conéixer a fons els secrets d’aquest fantàstic monument de Figueres.

  • Descobrir l’Alt Empordà a la tardor

A més de Figueres, la zona ens ofereix una infinitat de plans per a un cap de setmana a l’Alt Empordà, que ja us vam comptar anteriorment.

Com arribar a Figueres des de Barcelona

Existeixen diverses maneres d’arribar a Figueres des de Barcelona: si decideixes venir amb el cotxe, l’opció més ràpida és agafar l’AP-7 (uns 141 quilòmetres). I si vens en transport públic, una opció molt recomanable és fer-ho amb tren: existeixen fins a 21 trens directes des de Barcelona a Figueres, a més de trens de mitjana distància.

Si estàs pensant escapar-te aquesta tardor a Figueres per passar un cap de setmana i busques allotjament a Figueres, Hotel Duran és la teva opció perfecta.